FORDULÓ

TÁMOP 1.4.1 – 11/ - 1-2012-0059 „Forduló”

A TÁMOP 1.4.1 – 11/ - 1-2012-0059 „Forduló” elnevezésű projekt 2012. szeptember 1- és 2014. február 28. napja közötti időintervallumban működő program. Az Egyesület a közel 67 millió forintos támogatási pénzből több, társadalmilag hátrányos helyzetű réteg felzárkózását elősegítő feladatokat vállalta magára, mivel a gazdasági válság következtében többszáz ember veszítette el a munkáját, többek között Szekszárdon is.

Az álláskeresővé váló személyek és családtagjaik nagy többsége számára a megélhetési problémák mellett szociális, mentális állapotuk romlására is számítani kell a megváltozott körülmények miatt. Főképp a hátrányos helyzetű emberek nem képesek, nem eléggé motiváltak, vagy információ hiányában képtelenek változtatni munkaerőpiaci státuszukon, pedig a család helyzetének javulása a rendszeres jövedelemhez jutással biztosítható.

A problémák miatt jellemző a fekete munka, alkalmi munka és idénymunka, amely rövid távú megoldást jelent, de hosszú távon kedvezőtlen a család, a munkavállaló és a társadalom számára.

Vállalt feladatok:

· 50 fő motiváltabbá válik a nyílt munkaerő piaci elhelyezkedésre, munkaerő – piaci, munkajogi ismereteik bővülnek
· kulcskompetenciák fejlődnek
· 2 képzésen összesen 30, abból legalább 28 fő OKJ-s végzettséget szerez
· 45 fő a tréningeken tanúsítványt szerez
· 50 fő kompetenciái javulnak a fejlesztések alatt
· 30 fő legalább 6 hónap időtartamban a nyílt munkaerő – piacon foglalkoztatottá válik, és munkatapasztalatot szerez
· Önálló álláskeresésre válnak képessé
· Esélyük a munkába állásra javul, a hátrányos helyzetük ellenére
· Személyiség fejlesztés
· Érdekérvényesítő képesség javítása

Eddig elért eredmények:

A két OKJ-s képzésünk zárult: az egyik a Textilermék- összeállító, munkaruha-védőruha készítő, a másik pedig az Ipari-termék bontó felnőttképzés. 28 fő sikeresen fejezte be a képzést!

A projektbe vonandó létszámot több mint ötszörösével teljesítettük (jelenleg 275 fő). A különböző társadalmi rétegekből érkező és nagyon eltérő képesítéssel rendelkező ügyfeleink mentorálásban, fejlesztésben és felkészítésben részesülnek személyre szabottan- egyéni és csoportos- .

Pillanatnyilag az elhelyezési arányunk közel 30% -os, és a lehetőségek felkutatásával igyekszünk növelni az imént említett arányt.

 

Aktuális

Adó 1%

Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület térítésmentes szolgáltatást nyújt minden dolgozni akaró és munkát kereső számára!

Kérjük, a lehetőség fenntartása érdekében -amennyiben egyesületünk céljával egyetért- támogassa adója 1%-ának felajánlásával!

Adószámunk: 18865976-1-17

Segítő támogatását előre is köszönjük!
Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület tagjai