ÖNKÉNTESSÉG

Előtérben az önkéntesség

„Kitörési Pontok Összhatása” néven indult az Ifjúsági Unió Szekszárd és az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület közös programja, melynek célja Szekszárd és Tolna vonzáskörzetében a felnőtt lakosság önkéntességre való hajlandóságának növelése, az önkéntes tevékenység társadalmi megbecsültségének emelése, népszerűsítése; szociális, egészségügy és oktatás területén biztosított szolgáltatási kapacitások fejlesztése; a társadalmi integráció előmozdítása, a hátrányos helyzetű csoportok szociális ellátórendszerhez és szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása.

Az egyesületek közösen elnyert pályázatának lényege, hogy a projekt során toboroznak, bevonnak és felkészítenek legalább 120 embert a felnőtt korú lakosságból önkéntes munka végzésére; felkészítik az intézményeket/ fogadó helyeket az önkéntesek fogadására, összehangolják és koordinálják a szükségek és kínálat egymásra találását. Az egy éves futamidejű program a közjót szolgálja és minden érintett számára valós hozadéka van.Az önkéntes munka iránt érdeklődők jót tehetnek, segíthetnek, plusz tartalommal tölthetik meg szabadidejüket, betekintést nyerhetnek olyan munkaterületekbe, ahol szívesen kipróbálnák magukat, esetleg hosszú otthon töltött idő után ők maguk is segítséget kapnak a munka világába való beilleszkedésre/ visszatérésre.A fogadó intézmények, amúgy is számos feladatuk ellátásához pót-kapacitást nyerhetnek.Végül, de nem utolsó sorban: igazi haszonélvezői az önkéntes munkának azok a gyerekek- felnőttek, akiknek az ellátás, kísérés, látogatás, támogatás, segítés… könnyebbé, biztonságosabbá teszi a mindennapjait.( Önkéntes munkára jelentkezni lehet az Újra Dolgozni Tolnában Egyesületnél: Szekszárdon a Szent István tér 10. szám alatt (Művelődési Ház) hétfőtől csütörtökig 9-től 14 óráig-74/511-950- és Tolnán a Családsegítő Központban a Bajcsy-Zsilinszky utca 96. szám alatt keddtől csütörtökig 9-től 13 óráig.)A projekt keretében önkéntes pontokat hoznak létre, ahol az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az önkéntes programról, az önkéntességről, a program partnereiről, fogadószervezeteiről; népszerűsítik az önkéntesség formáit, ide értve a vállalati önkéntességet is.

(Önkéntes pontok elérhetősége: Ifjúsági Unió Szekszárd: Szekszárdon a Stuttgart Udvarban - Szent László utca 19. telefonszám: 74/512-073, és Tolnán a Családsegítő Központban a Bajcsy-Zsilinszky utca 96. szám alatt keddtől csütörtökig 9-től 13 óráig.)

Az egy éves projekt az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.A programnak Szekszárd és Tolna város önkormányzatai adtak helyet és már a tervezés során 9 szervezet csatlakozott a projekthez. A programba további szervezetek bekapcsolódását is várják.

 

Aktuális

Adó 1%

Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület térítésmentes szolgáltatást nyújt minden dolgozni akaró és munkát kereső számára!

Kérjük, a lehetőség fenntartása érdekében -amennyiben egyesületünk céljával egyetért- támogassa adója 1%-ának felajánlásával!

Adószámunk: 18865976-1-17

Segítő támogatását előre is köszönjük!
Az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület tagjai